Er zijn veel vragen ivm hoe je nu juist je Senseo ontkalkt. Wij verkopen delta waterontkalkers en ons eerste antwoord  is dan ook eenvoudig: vermijd kalk, dan heb je ook geen kalkaanslag. Niet alleen vermijd u kalkaanslag in uw senseo en andere huishoudtoestellen maar u geniet ook van de andere voordelen van een waterontkalker.

Voor mensen die geen waterontkalker hebben of wensen, volgende paragrafen zijn overgenomen uit een handleiding van een Senseo:

Regelmatig ontkalken verlengt de levensduur van de machine en garandeert langdurig een optimaal resultaat. Bij een gemiddeld gebruik van 2 keer per dag, dient u de machine eens in de 3 maanden te ontkalken.

  1. Vul het waterreservoir tot de MAX-aanduiding met ontkalker en water volgens de instructies op de verpakking van de ontkalker. Plaats vervolgens het waterreservoir terug op de machine. (Gebruik een ontkalker op basis van citroenzuur.)
  2. Druk op de aan/uitknop. (De machine is klaar voor gebruik wanneer het lampje continue blijft branden.)
  3. Plaats de 1-kops padhouder in de machine, bij voorkeur met een gebruikte coffee pad. Sluit het deksel zorgvuldig. (Wij raden aan een gebruikte coffee pad te gebruiken als ‘filter’ om te voorkomen dat het zeefje in de padhouder tijdens het ontkalken verstopt raakt door kalkresten.)
  4. Plaats een kom met een inhoud van minstens 1500 ml onder het koffie-uitstroomgedeelte om het ontkalkermengsel op te vangen.
  5. Druk op de knop voor 2 kopjes en laat de machine werken. Herhaal dit totdat het waterreservoir leeg is.(Ontkalk de Senseo® koffiemachine nooit met geopend deksel. Het deksel dient volledig vergrendeld te zijn.)
  6. Herhaal stap 1 t/m 5 nogmaals met een nieuw mengsel van ontkalker en water.
  7. Leeg het waterreservoir zodat er geen resten ontkalker meer in zitten. Spoel de machine minimaal drie keer volledig door met schoon water aan de hand van stap 1 t/m 5. (Vul het waterreservoir niet met het gebruikte hete water van de voorgaande spoelbeurt.)
  8. Maak de padhouder na het ontkalken schoon om verstopping te voorkomen.

bron: website senseo