In volgende tekst vergelijken we een klassieke waterontharder (bv een toestel met een fleck klep) met een delta waterontharder.

Klassieke waterontharder Delta waterontharder
Werkt op elektriciteit. Stopcontact vereist op locatie. Wat bij stroomuitval? Geen elektriciteit. Geen sluipverbruik.
Grote harskorrels in een groot harsvat. Fijne harskorrels, meer korrels in 1 liter. Hierdoor groter raakoppervlak met het water en dus een grotere onthardingscapaciteit.
Losse harsen: Losse harsen geven kans op botsingen, die leiden tot breuken en met gevolg verstoppingen in het harsvat. Gecomprimeerd harsvolume (de harsen zitten geordend en vast tussen twee filters). = Compact volume via Gepatenteerde technologie.
Grote apparaten: Om eenzelfde capaciteit te halen moet een traditioneel toestel veel groter zijn. Compact toestel: De capaciteit die traditionele ontharder haalt met 30 L hars, haalt een Delta ontharder met 3 L hars.
Spoelt te vroeg / te laat: Door de elektrische tijdssturing spoelt deze ontharder op een bepaald tijdstip ongeacht wanneer de capaciteit bereikt wordt. Spoelt als de capaciteit bereikt is: Door de hydraulische werking spoelt een Delta waterontharder enkel op het moment dat de capaciteit bereikt is.
Hoger zout- & waterverbruik Zeer zuinig in zout- & waterverbruik: oa door compact volume.
Tientallen merken = zelfde product: Slechts enkele fabrikanten van harstanks en elektrische besturingseenheden. Deze worden geassembleerd en in verschillende plastic behuizingen verkocht onder verschillende merknamen. Uniek Belgisch product