Waterontharding in 2012 (deel 2)

Op de Belgische markt kan u vandaag een hele waaier aan oplossingen voor waterontharding vinden. In een vorig artikel besprak ik enkele aandachtpunten om op te letten bij het maken van een keuze. In dit artikel toets ik onze toestellen, de delta waterontharders af aan deze criteria.

1. Koop een modern toestel.

Delta Waterontkalkers zijn een modern, innovatief systeem. De klassieke waterontharder werd heruitgevonden. Vele kinderziektes van tal van oudere toestellen werden opgelost en verbeterd.

Enkele voorbeelden van evoluties bij Delta toestellen:

  • Hydraulische sturing zodat er geen electriciteit nodig is.
  • De onthardingsharsen zijn heterogeen en zitten gecompresseerd tussen 2 filters waardoor ze bij regeneratie niet tegen elkaar botsen en breken zoals bij oudere toestellen. Dit veroorzaakte drukverlies en mindere ontharding.
  • Door de keuze voor heterogene harsen en compressie heeft het delta toestel bovendien ook een lager spoelwater- en zoutvebruik.

2. Zout is geen goud.

Sommige verkopers van waterontharding verdelen hun eigen zout, met een eigen label. Er wordt dan beweerd dat het zout zuiver moet zijn want anders kan je waterontharder stuk gaan. Dit is niet waar. Onthardingszout is altijd van zeer hoge kwaliteit. Wij zeggen heel duidelijk, koop uw onthardingszout waar u zelf wil, aan 5 a 10 euro per zak van 25kg. Voor delta toestellen kiest u best tabletten (en geen schilfers) van minimum 1cm diameter.

Bovendien is het delta toestel ook één van de zuinigste toestellen op de markt in zoutverbruik. Dus, niet enkel kan u uw zout goedkoper aankopen, u verbruikt er ook minder van.

3. Verplicht onderhoudscontract.

Wij bieden een onderhoudscontract aan, we raden het ook aan, maar het is niet verplicht. Prijs: 95.00 euro (excl. btw) voor gans België. Dit is een eerlijke prijs en ook één van de laagste. Het voordeel daarvan is dat je een garantiekaart krijgt op onderdelen, werk en verplaatsing voor het komende jaar. Wat als u geen onderhoudscontract wil? Dan nog geniet u van een waarborg op het toestel gedurende de eerste vijf jaar maar als u een interventie vraagt zullen de uren verrekend worden.

Vragen of meer info? Aarzel niet om ons te contacteren.