De kalk wordt uit het water gehaald. Ik zie in de rekken van de winkel water dat hoog aan kalkgehalte zou zijn ( voor de botten), en water waar dan geen kalk in zit.

Bij een ontkalker zijn ook de mineralen (Mangaan, Magnesium) uit het water. Maar ook bepaalde slechte ionen ( bijv. lood) worden eruit gehaald.

Mineralen en kalk die het menselijk lichaam dan zou nodig hebben worden maar voor 2% opgenomen via drinkwater. De meeste opname gebeurt via zuivel en groenten.

Het water van de kraan wordt wel geclaimd ( via promofilmpjes met BV’s) als gezond te zijn. Maar je moet wel weten dat dit voor Vlaanderen tot 90% gerecycleerd water is. Dus ook zonder mineralen en wel met veel kalk.

De kalk wordt eigenlijk toegevoegd om de chloriden die worden vermengd met het afvalwater (om de bacteriƫn te doden en het afvalwater te reinigen) te neutraliseren. Daarom vertellen mensen mij dat op sommige momenten het water naar de zwemkom ruikt.

Ook stel ik mij vragen over de testen van het drink-, leidingwater.

Door de ionenwisseling en de zelfreinigende filters in het toestel is het water dus zuiverder en dus gezonder om te drinken.