Wat is het verschil tussen zacht water van 15 Franse graden en 0,3 Franse graden?

Traditionele toestellen ontharden tot een 8 a 15  franse graden. Dat wil zeggen dat er 80 a 150 gram kalk per 100 liter in het water aanwezig blijft. Onder de 15 franse graden praten we dus van zacht water en dat zal je dus ook voelen. Maar het is wel zo dat die 150 gram zich toch nog ergens zal afzetten, dit kan in de buizen gebeuren, aan de kranen of in je boiler. Dit zal dus op termijn alsnog tot kalkafzetting leiden. Zeker bij warm water.

Het is dus wel zo dat dit maar na een bepaalde periode gebeurt omdat de kalk zich in het begin maar afzet onder de vorm van een soort slijmlaag, het is pas na een paar jaar dat deze zich zal omvormen tot de meer verharde vorm ( kalkstenen ). Het is in die fase dat leidingen zullen dichtslibben en tot zelf verstoppingen kunnen leiden.

Ontharden tot 0,3 franse graden wil dus zeggen dat er 3 gram kalk per 1000 liter in het water blijft. Dat is dus een heel pak minder dan de 150 gram hierboven vermeld. Naast de voordelen van een traditionele ontkalker (minder dichtslibben van boiler en leidingen) komen daar nog andere voordelen bij zoals: geen vlekken op aanrecht, inox, kranen, douchewanden; minder gebruik van huishoudprodukten,…

Als je dan nog weet dat het verbruik van zout– en spoelwater exponentieel lager ligt voor dezelfde ontkalking dan is mijn besluit alvast: geniet van het ontkalkte water tot 0,3 Franse graden en dit voor dezelfde aankoopprijs met een minder verbruik.

Vragen of meer info? Aarzel niet om ons te contacteren.