Hoe zit dat nu met waterontharders hun garantie en onderhoud?

  • 5 jaar garantie zonder verplichtingen. ( verplaatsing, uren, onderdelen).
  • Tot 10 jaar garantie ( idem) met onderhoud: 95.00 euro.
  • Levenslange garantie met onderhoud maar na 10 jaar aanrekenen onderdelen.

Instellen van de waterhardheid

Ergens ben ik tegen terugkerende kosten. Maar begrijp het niet verkeerd. Elk jaar wordt u opgebeld of u een onderhoud wenst. Alle tellers van alle klanten worden zorgvuldig bij gehouden. Afhankelijk van uw verbruik zal men hem opendoen om nieuwe vetten bij te steken. Na veel ervaring in mijn branche weet ik dat lange garantie verkoopspraatjes zijn.

Bij defect is het meestal een externe factor ( vuil water, een bots gekregen, elektriciteit uitgevallen, ijzervijlsel die harsen stuk maken,…) en wordt toch alles netjes aangerekend of u een nieuw toestel aangeboden.

Dus lees dit nog even:

Telkens u een onderhoud doet wordt het jaar volgend op het onderhoud de garantie gegeven. Met de marge van 5 jaar garantie zonder onderhoud. Dus als u het 5de jaar een onderhoud doet ( afh. van verbruik en hardheid) geniet u jaar 6 van de garantie. enz. Dit tot 10 jaar. Daarna worden de onderdelen aangerekend.

Er staan duplexen die 400m³/ jaar draaien, dan wel met grotere zoutbak. Daar wel aangewezen om jaarlijks te onderhouden maar hebben ook hun 5 jaar garantie. En genieten ook van de 10 jaar garantie ( 4800m³) met jaarlijks onderhoud. Het is een krachtig en duurzaam toestel.

Het nut van een onderhoud is dus afhankelijk van uw verbruik (m³/jaar). De olie van je auto wordt na 30.000km vervangen en niet elke maand of om de 5000km. Vb. een van mijn klanten verbruikt 75m³/j aan de hoogste hardheid ( Ronse 60F°), doet om de 4 jaar onderhoud; toestel: 13 jaar.

Vragen of meer info? Aarzel niet om ons te contacteren.