Is een kleine waterontharder nu beter / slechter dan een grote?

Wij verkopen delta waterontkalkers. Dit zijn heel compacte toestellen. Onze concurrenten gebruiken vaak het argument dat een kleine waterontharder niet goed is. Ze zijn te klein! We gaan dit argument weerleggen.

Delta waterontkalkers hebben een innovatief ontwerp. Ze werken anders dan de klassieke, grote ontharders.

Harsen

De hoge uitwisselingscapaciteit van de harsen staat centraal bij delta toestellen. Kleine, homogene harsen zorgen voor een veel groter contactoppervlak met het water. Hierdoor kan je met minder harsvolume, meer water ontharder dan de klassieke grote toestellen.

harsen van kleine waterontharder vergeleken met klassieke toestellen

Vergelijk dit met een grote zak voetballen tegenover een zak knikkers. Het totale oppervlak van de knikkers is veel groter dan dat van de voetballen.

Daarenboven liggen bij delta toestellen de harsen vast tussen 2 filters. Bij de grote, klassieke toestellen liggen ze los in de harsfles. Het voordeel van vastliggende harsen:

  • Duurzaamheid: ze botsen niet tegen elkaar tijdens de spoelfase.
  • Er ontstaat geen kanaalvorming.
  • Er is minder spoelwater (en zout) nodig.

Ten slotte zijn de harsen van delta toestellen ook van superieure, industriële kwaliteit. Ze zijn beter en gaan langer mee.

Klassieke toestellen

De klassieke, grote waterontharders daarentegen hebben grote harsen van lagere kwaliteit. Hierdoor is er veel meer hars nodig om dezelfde hoeveelheid water te ontharden. Dit groot harsvolume betekent ook dat ze meer spoelwater en zout nodig hebben en dat de spoeling veel langer duurt.

Daarnaast zijn de grote ontharders allemaal simplex toestellen. Ze hebben één harscontainer. Als het toestel moet regenereren, kan het dan ook geen zacht water leveren. Combineer dit met de lange duur van de regeneratie (door de harsen van lagere kwaliteit) en je krijgt een waterontharder die gedurende lange tijd geen zacht water kan leveren.

Om dit probleem op te lossen gebruiken de klassieke waterontharders uitgestelde regeneratie. Deze toestellen spoelen ’s nachts, als de mensen slapen en geen water verbruiken.

Om de spoeling uit te stellen hebben je een elektronische stuurklep nodig. Dit maakt het toestel direct een stuk complexer. Er zijn meer dingen die kunnen fout lopen eens het toestel enkele jaren draait. Bovendien heb je een stopcontact nodig.

Een kleine waterontharder van delta

Het innovatief ontwerp en de superieure harsen zorgen voor een spoeling van slechts 15 minuten. Hierdoor is het uitstellen van de spoeling tot ’s nachts niet nodig en is er ook geen nood aan een elektronische klep.

Delta toestellen zijn 100% volumetrisch en hebben geen elektronica. Het zijn eenvoudige mechanische oplossingen.

Besluit

Klassieke waterontharders zijn groot omdat ze een zwak verouderd ontwerp hebben. Bigger is not better!

Delta waterontharders klein noemen is een compliment. Het is een bewijs van hun innovatief ontwerp. Superieure harsen maken een kleine harsinhoud mogelijk. Dit en het ontbreken van elektronica maken delta toestellen compact en duurzaam.

Bekijk onze waterontharders voor huishoudelijk gebruik.

Vragen of meer info? Aarzel niet om ons te contacteren.