Een waterontharder haalt de kalk uit je water door het water over harsen te laten lopen. Positief geladen kalkdeeltjes zetten zich af op de negatief geladen harsen.

De harsen kunnen een bepaalde hoeveelheid water verwerken.Daarna zijn ze verzadigd en kunnen ze geen kalk meer opnemen (binden).

De harsen laten de kalk los als ze met zout water gespoeld worden. Deze spoeling (zout water + kalk) wordt dan in een afvoer geloosd. Daarom is er een afvoer bij een waterontharder nodig.

Afvoer waterontharder: beperkingen

Hierboven legden we uit waarom een waterontharder een afvoer nodig heeft. Dit wil natuurlijk ook zeggen dat er een afvoer (toegang tot de riolering) aanwezig moet zijn in de ruimte waar je je waterontharder wil plaatsen. Bij onze Delta toestellen mag de afstand tussen het toestel en de afvoer maximaal 5 meter zijn, met een maximaal hoogteverschil van 2 meter. Dit maakt het Delta toestel bijzonder flexibel om te plaatsen.

afvoer waterontharder

Nog 2 technische opmerkingen

Wij plaatsen onze toestellen met een afvoer flexibel diameter 40 zodat er geen verstoppingen komen.

Het is wettelijk verplicht om contact tussen afvoer- en leidingwater onmogelijk te maken (open afvoeraansluiting). Daarom wordt op al onze installaties een open drain connection geplaatst.