Zijn er verschillen in harsen en hebben ze invloed op de werking van mijn waterontharder?

In een waterontharder zitten negatief geladen chemische harsen (kleine resine bolletjes). Deze binden de positief geladen kalkdeeltjes (Ca+) aan zich.

De kwaliteit van de harsen kan wel verschillen. Het beste is dat de harsen gemaakt worden door een erkend chemiebedrijf. De harsen van Delta Waterontharders worden gemaakt door Bayer, die zijn daar ook gepatenteerd.

Bij de regeneratie worden de harsen onder druk gespoeld. Harsen van lagere kwaliteit kunnen hierbij breken, waarna ze onderaan de harsfles zullen samenkoeken. Hierdoor kan het water moeilijker doorvloeien en zal er een voelbaar drukverlies optreden. Dus de kwaliteit van de harsen heeft zeker een invloed op de levensduurte van de waterverzachter.

Om de kwaliteit van het toestel nog te verhogen, zitten bij Delta Waterontkalkers de harsen gecompresseerd tussen twee filters. Hierdoor zitten ze strak tegen elkaar en gaan ze niet botsen.

Ook de vorm van de harsen speelt een grote rol. Onze Delta waterontharders hebben homogene harsen. Alle hars bolletjes zijn even groot. Bij heterogene harsen zijn de openingen tussen de harsen groter. Hierdoor is er meer pekel- en spoelwater nodig om de harsen te reinigen. Een waterontharder met homogene harsen heeft een veel lager zoutverbruik. Goed voor uw portemonee en goed voor het milieu.

Vragen of meer info? Aarzel niet om ons te contacteren.