Een waterontharder verbruikt water en zout om zijn harsen te spoelen. Hierdoor stijgt uw waterverbruik en komt er  zout water in het milieu terecht. Niet bepaald een goed ecologisch uitgangspunt. Maar laten we dit eens meer in detail bekijken.

Delta waterontharders hebben momenteel het laagste zout- en waterverbruik. Afhankelijk van de regio mag u op ongeveer 5% hoger waterverbruik rekenen. In streken met de hoogste waterhardheid van België komt een gemiddeld gezin met een gemiddeld waterverbruik toe met 2 zakken zout van 25kg. Vaak ligt het lager.

Met een waterontharder kan u tot 2/3 uitsparen op onderhoudsproducten en zepen: wasmiddelen, wasverzachters, anti-kalk tabletten, shampoo,… Als u de hoeveelheid van deze producten die u bespaart op jaarbasis naast die 2 zakken zout zet, geeft dit al een heel ander beeld.  Hebt u een delta waterontkalker? Maak u dan geen zorgen over het milieu. Het zout dat door uw toestel in het milieu terecht komt weegt niet op tegen de schadelijke stoffen die door uw toestel NIET in het milieu terechtkomen.

Ook bij het opwarmen van het water heeft een delta-waterontharder een economische en ecologische invloed. Water met een hoog kalkgehalte warmt moeilijker op en geeft opgenomen warmte moeilijker af. (kalk werkt isolerend) Studies bewijzen dat een ontharder een kleine 4% van uw energiefactuur afdoet. Toch ook niet mis.

Conclusie: Als u hard water heeft en de bijhorende problemen dan bent u op zoek naar een oplossing. Delta Waterontkalkers zijn zuinig en krachtig en hierdoor kunnen ze in ecologische termen milieu neutraal  genoemd worden.