Mijn waterontharder heeft lang stilgestaan, wat moet ik nu doen?

Water dat lang stilstaat in je leidingen komt via de afvoer in contact met lucht. Hierdoor kan bacterievorming in het stilstaand water ontstaan. Deze bacteriën zullen zich nestelen en verder groeien. Maar, eenmaal dat water weg is, is de bacterie ook weg.

Het volstaat dus om een paar minuten dat water te laten lopen door de kranen even open te draaien. De bacterie zou dan moeten weg zijn.

Twijfel je nog, of heeft je water een “muffe” geur, laat dan je waterontharder desinfecteren of schaf jezelf een desinfectiemiddel aan en laat de waterontharder manueel spoelen. Na dit proces zijn zelfs de hardnekkigste bacteriën dood en kan je terug genieten van je zachte water.

Heb je net een huis gekocht en staat daar een waterontharder in, kijk dan of die nog in werking is. Dit kan je doen via een watertester door de hardheid te meten. Dan weet je onmiddellijk ook tot hoeveel Franse graden uw waterontharder onthard.

Kijk ook of de by-pass is ingeschakeld, zoniet zet deze open. Zet de kranen open, kijk of er drukverlies optreedt. Bij drukverlies kan een deel van de harsen stuk zitten in de harsfles, die worden dan onderaan de fles dichtgekoekt en zorgen ervoor dat het water er niet zo vlug kan doorstromen. Als je dit merkt, laat je harsen vervangen of schaf je een ander toestel aan.

Indien je waterontharder langer dan 2 maand heeft stilgestaan, vraag je best een onderhoud aan bij de firma waar het toestel werd aangekocht.

 

Vragen of meer info? Aarzel niet om ons te contacteren.