Kies voor de meest efficiënte, zuinige en duurzame waterontharders op de markt

1

Hydraulische aandrijving

Delta waterontkalkers zijn eenvoudige mechanische toestellen die aangedreven worden door de waterdruk op de waterleiding. Door het verfijnd en innovatief ontwerp van de delta is het drukverlies verwaarloosbaar.

Ze bevatten geen overbodige electronica! Dit betekent:

  • Geen behoefte aan een stopcontact bij installatie.
  • Geen sluipverbruik.
  • Geen ontregeling bij stroomonderbrekingen.
2

Volumetrische sturing + hardheidsinstellingen

Delta toestellen worden gestuurd door uw persoonlijk waterverbruik (volumetrische sturing) en ingesteld op uw plaatselijke waterhardheid. Het is waterontharding op uw maat. We gaan hier verder op in:

Hardheidsinstellingen

De hardheidsinstelling op een delta wordt ingesteld op uw plaatselijke waterhardheid. Dit is heel essentieel. Stel u 2 huizen voor, elk met een waterontharder:

verbruik waterhardheid
Huis A 100l water/dag 20°F = 20 gram kalk per 100 liter
Huis B 100l water/dag 40°F = 40 gram kalk per 100 liter

Dan begrijpt u dat in huis B er tweemaal zoveel onthard moet worden. Maar, bij de meeste waterontharders kan dit zelfs niet ingesteld worden! Dit soort toestellen draait op hun maximaal vermogen en verbruik, een fabrieksstandaard van bv. 50°F.

Delta toestellen worden wel ingesteld op uw plaatselijke waterhardheid waardoor ze veel zuiniger zijn in zout- en spoelwaterverbruik. Bij Delta is er bovendien nog een aparte resthardheidsinstelling. Deze laat gemakkelijk toe om een zekere waterhardheid te behouden. Geen enkele andere waterontharder heeft dit!

Volumetrische sturing

Delta ontkalkers meten het volume water dat ze ontharden. Door de hardheids- en resthardheidinstelling weet het toestel dan ook perfect hoeveel kalk de harsen reeds opgenomen hebben en wanneer een regeneratie van de harsen nodig is.

Delta waterontkalkers regenereren enkel en alleen als het nodig is en besparen hierdoor kosten in water- en zoutverbruik. Het zijn de meeste efficiënte toestellen op de markt!

Tijdgestuurde waterontharders

Dit verouderd toesteltype houdt het volume water dat het verwerkt niet bij. Ze werken op basis van een schatting van gemiddeld waterverbruik en zijn totaal niet in staat om afwijkingen van dit gemiddelde op te vangen.

Bv. U gaat een week op vakantie. U hebt 0 waterverbruik en uw waterontharder heeft niet moeten werken. Pech! Je tijdgestuurde waterontharder zal toch regenereren.

Bv. U hebt een week gasten op bezoek. Uw waterverbruik verdubbelt. Pech! Uw tijdsgestuurde waterontharder is halverwege de voorgeprogrammeerde tijd reeds verzadigd en levert de tweede helft gewoon hard water.

3

Kwalitatieve harsen

Delta waterontkalkers hebben superieure harsen, gepatenteerd bij Bayer Chemicals. De harsen (resine bolletjes) zijn:

  • zeer klein: 300µ
  • zeer duurzaam
  • homogeen (allen even groot)

Kleine harsen

Door heel kleine harsen te gebruiken hebben delta waterontkalkers een heel hoge uitwisselingscapaciteit. Andere merken waterontharders hebben veel grovere harsen. Vergelijk dit met een zak voetballen en een zak knikkers onder water houden. Het totale contactoppervlak met het water ligt veel hoger met de knikkers.

Hierdoor kunnen Delta waterontharders toch evenveel ontharden als andere toestellen met grote harsenflessen. Ze zijn even krachtig maar de Delta is wel super compact.

Homogeen en gecompresseerd

De delta harsen zijn allen even groot. Hierdoor kunnen ze heel compact gestapeld worden. Bovendien zitten ze gecompresseerd tussen 2 filters waardoor ze compact en vast zitten. De lege ruimte tussen de harsen is minimaal waardoor er ook heel weinig spoelwater nodig is tijdens de regeneratie (18 liter).

Bij klassieke waterontharders wordt meestal heterogene harsen gebruikt die los in een conische harsfles zitten. Na een bepaalde tijd zoekt het water zijn kortste weg naar beneden en ontstaat er kanalisatie in de harsen. Bij de regeneratie worden de harsen onder druk gespoeld waarbij loszittende harsen van lagere kwaliteit na een tijd stukgaan en onderaan de harsfles samenkoeken. Hierdoor krijg je verminderde ontkalkingscapaciteit en merkbaar drukverlies.

4

Innovatief, compact ontwerp

De grote, energie verslindende waterontharders hebben afgedaan. Delta Waterontkalkers zijn een uniek innovatief systeem. De klassieke waterontharder werd heruitgevonden. Kinderziektes werden opgelost en verbeterd. Het eindresultaat is:

  • Een compacte waterontkalker
  • Een hoge ontkalkingscapaciteit
  • Zeer zuinig in zout- en waterverbruik

Een compacte waterontkalker

Door de compactheid van het toestel bespaart u sowieso op kostbare ruimte in uw huis. Delta ontharders kunnen ook geplaatst worden in ruimtes waar andere, klassieke ontharders nooit in zouden passen, bv een bergruimte in een appartement.

Een hoge ontkalkingscapaciteit

Delta toestellen kunnen alle volumes aan elke hardheid aan. Bovendien zijn ze in staat om tot 0.3° Franse graden te ontkalken. Iets wat maar weinig andere toestellen kunnen.

Zeer zuinig in zout- en waterverbruik

Het is een zeer zuinig toestel. De kwalitatieve harsen, volumetrische sturing en hardheidsinstellingen maken het een zeer zuinig toestel. Per regeneratie wordt slechts 300 gram zout en 20 liter water gebruikt.

5

Andere sterktes

Essentiële onderdelen zitten standaard ingebouwd

Onzuiverheden in het leidingwater worden weggefilterd met een ingebouwde vuilfilters van 300 micron bij ingang en 2 zelfreinigende filters aan de modules. De filters worden gereinigd tijdens de regeneratie.

De bypass is ingebouwd en vereist dus geen extra kosten voor stukken of werkuren. Met één handomdraai schakel je tussen hard naar zacht water.

Eenvoudig en snel installeerbaar

Er is geen programmatie in te stellen. Het volstaat het toestel hydraulisch aan te sluiten en de inkomende hardheid (en resthardheid)  met een inbussleutel manueel in te stellen.

De ingebouwde bypass (omloopleiding) wordt rechtstreeks aangesloten op de in- en uitgang van de ontharder. Het aantal te voorziene installatieleidingen wordt hierdoor aanzienlijk verminderd wat de installatieduur kort houdt.

Made in Belgium

Delta Waterontkalkers zijn ontworpen en worden gebouwd in België, door de Belgische onderneming Delta Water Engineering.

Een Delta ontharder is één geheel; ontwikkeld en gefabriceerd door één en dezelfde fabrikant. Alle onderdelen passen perfect bij elkaar. Hierdoor kunnen delta toestellen resultaten voorleggen waar andere fabrikanten enkel kunnen van dromen.

Voor het verlaten van de fabriek wordt elk toestel individueel getest.

Geoptimaliseerd zoutreservoir

Brine Caps ® en Brine Valves ® in het zoutreservoir zorgen voor een snellere zoutoplossing en een gegarandeerde pekelconcentratie en regeneratie.

Door het zoutreservoir in sommige modellen als aparte module te behouden ontstaat er een grotere flexibiteit bij de plaatsing. Delta toestellen kunnen geplaatst worden in ruimtes waar andere toestellen nooit zouden passen.

Ook geschikt voor professioneel gebruik

Delta heeft oplossingen voor commerciële, industriële of collectieve toepassingen van elk debiet door onze duplex toestellen in serie te plaatsen of door ontario toestellen te gebruiken.

De ontharders zijn volledig samengesteld uit witte kunststof (POM- plastic) van hoge kwaliteit, waardoor de toestellen ook probleemloos kunnen worden geïnstalleerd bij bedrijven actief in de voedingsnijverheid, openbare keukens, medische laboratoria,… Dit maakt het toestel ook bijzonder duurzaam.

Waar bent u naar op zoek?