Kan ik zelf de resthardheid van mijn delta waterverzachter instellen?

Ja, aan de zijkant van het toestel bevind zich een instellingsknop om de resthardheid te bepalen.

Dit is een mechanische instelling die meer of minder water naar de teller zal sturen, en dus invloed zal hebben op je aantal spoelingen. Op deze knop staan getallen als 1/10, 1/5, … Bij de installatie zal de technieker de hardheid via een officiële druppeltest meten, met dit cijfer kan hij de hardheid instellen bovenaan het toestel (hardheidsinsteling).

Neem nu: je hebt een hardheid van 40 Franse graden; de technieker zal het toestel op een hardheid van 40 instellen. De resthardheid staat nu op nul, instelling van de fabriek. Maar je vind de smaak niet goed, onder de drie franse graden verandert de smaak van het water drastisch, en je wil graag een resthardheid van een graad of acht. Met een imbus-sleutel (maat 5) kan je de resthardheid instellen op 1/5. Dan zal de waterontharder één vijfde van 40 Franse graden doorlaten en je dus 8 Franse graden leveren.

U kan het dus zelf, maar beperk u tot dit. Wij raden u aan om zeker niet aan de rest van het toestel te sleutelen, kwestie van je waarborg te blijven verzekeren.

Vragen of meer info? Aarzel niet om ons te contacteren.