Waar moet u op letten bij aankoop van een waterontharder?

Er zijn verschillende systemen voor waterontharding op de markt. Ontharden doen ze allemaal maar hoe maakt u een keuze?

Hoe laag ontharden ze ? Wat is het zout- en waterverbruik van het toestel? Zit u vast aan een verplicht zoutcontract en onderhoudscontract? Allemaal kleine vragen maar ze hebben grote gevolgen.

Het zout- en waterverbruik van een waterontharder hangt af van uw plaatselijke waterhardheid, uw waterverbruik  en resthardheidsinstelling enerzijds en van het type toestel anderzijds.

Laat de verkoper het zout- en spoelwaterverbruik berekenen zodat u op voorhand de extra kost hiervan kan inschatten. Onthardingszout kan u rond de 6-7 euro aankopen in winkels zoals Brico, Makro, … Verplichte zoutcontracten van bepaalde firma’s binden u echter aan prijzen tot 20 euro. Informeer u hierover alvorens een aankoop te doen, anders betaalt u al snel de prijs van het toestel nog eens in kosten voor zout en onderhoud.

Laat u niet verblinden door de laagste prijs maar kijk ook naar het type toestel. Sommige toestellen zijn zuiniger in zout- en waterverbruik dan andere. Kies voor de zuinigste toestellen. Vraag naar de homogeniteit, grootte en opstelling van de harsen; hardheidsinstelling op het toestel en volumetrische werking.

Vragen of meer info? Aarzel niet om ons te contacteren.