Kalkaanslag in je toilet? Hoe ga je best je WC ontkalken?

Kalkaanslag in je toilet komt voor omdat het water een lange tijd kan stilstaan in de vergaarbak en dus voldoende tijd heeft om de kalk af te zetten.

Meestal wordt de kalk onderaan de vergaarbak afgezet omdat daar de druk groter is. Maar, het is ook onderaan de bak dat het water ontsnapt. Bij het indrukken van de spoelknop, wordt de afsluiting geopend en kan het water van de vergaarbak in het toilet lopen. Het is de kalk die zich tussen die afsluiting ophoopt die een lopend toilet veroorzaakt.

Dus je kan je toilet langs bovenaan opendoen, de vergaarbak laten leeglopen en de afsluitring goed afkuisen. Ook waar de afsluitring inpast moet grondig worden gereinigd. Nu kan je dit even testen en je WC is ontkalkt.

Als deskundigen in de sanitairwereld weten we dat in streken met hard water (15 Franse graden en meer) dit maar een tijdelijke oplossing is. Na twee maand kan dit toilet al terug hetzelfde probleem hebben. Om je probleem aan te pakken bij de oorzaak plaats je best een waterontkalker. Geen kalk, geen probleem.

Vragen of meer info? Aarzel niet om ons te contacteren.