De 6 voordelen van zacht water

1

Nooit meer verkalkte leidingen, huishoudtoestellen, kranen, douchekoppen, …

Dit is waarschijnlijk de meest aangehaalde reden voor waterontkalking. Hoe minder kalk, hoe minder kalkaanslag. Nooit meer problemen met verstopte leidingen, kapotte kranen of douchekoppen.

2

Geen energieverlies meer door verkalkte verwarmingselementen.

Kalk werkt isolerend. Naarmate verwarmingselementen bedekt geraken met kalk, raken ze dus ook geïsoleerd van het water. Gevolg, de opwarming duurt langer en kost dus een pak meer energie.

Met een waterontkalker vermijd je deze kalkafzetting en zal je boiler, je koffiezet, je wasmachine,… een veel hoger rendement hebben en een langere levensduurte kennen.

3

Zacht water is gezonder voor uw huid en haar.

De huid bezit een natuurlijke beschermingslaag. Deze houdt de huid soepel en beschermt ze tegen irritaties en ziektekiemen. Ook je haar wordt op een dergelijke manier verzorgd. Als je je met hard water gaat wassen, gaan de ruwe kalkdeeltjes in het water deze natuurlijke beschermingslaag wegschuren.

Bij zacht water blijft deze natuurlijke beschermlaag aanwezig. Je huid zal zachter aanvoelen en je haar krijgt zijn natuurlijke glans en veerkracht terug. Hierdoor bespaar je ook op verzorgingsproducten, cremes en conditioners.

Zacht water wordt ook meer en meer aangeraden voor mensen met eczeem en psoriasis. De ruwe kalkdeeltjes in hard water verergeren de symptomen van psoriasis maar ook het verminderd zeepverbruik bij zacht water (zie voordeel 6) werkt voordelig.

4

Minder kuiswerk, minder schrobben en poetsen..

Kijk naar uw kranen, aanrecht, douchewand, inox, tegels en hun voegen, ramen,…: witte vlekken en hard schuren. Met een waterontkalker verdwijnen deze kalkvlekken. Minder kuisen en schrobben met minder product.

Verspil niet langer uw kostbare tijd.

5

Kledij en linnen worden zachter en gaan langer mee.

Kalk is een steenvorm, opgelost in water. Elke keer als je met hard water de was doet, gaan deze ruwe korreltjes de vezels van je wasgoed kapotschuren. Hierdoor zal kledij en linnen snel ruw aanvoelen en een kortere levensduur kennen.

De was doen met kalkvrij water betekent ook dat er geen ruwe kalkresten zullen achterblijven in je wasgoed. De was wordt zachter. Reken ook op een lager verbruik van poeders, wasverzachters,… (zie voordeel 6).

6

Lager gebruik van onderhouds- en verzorgingsproducten.

Detergenten en zepen verbruiken een deel van hun actief element om eerst de kalk in het water te neurtraliseren. Pas dan zullen ze beginnen te reinigen. Anders gezegd, zepen en detergenten werken niet goed in hard water.

Bij zacht water heb je minder van het product nodig om hetzelfde effect te krijgen. Je bespaart op zepen, detergenten, wasverzachters en andere ontkalkings- en onderhoudsproducten. Iedereen die reeds een waterontkalker heeft, zal bevestigen dat de zeep op hun washandje sneller en meer schuimt.

Zo draag je ook je steentje bij tot een schoner milieu!