Zout voor waterontharders … en prijzen

Zout voor waterontharder vind je overal. Dus in alle warenhuizen, doe-het zelf zaken, tuincentra,…

De prijzen variëren daar van 8,5 euro ( = goedkoopste warenhuis) tot 14 euro. Volgens sommigen zou er verschil in kwaliteit zijn in het zout. Dat wordt zo verteld op beurzen, markten enz. En dit is wel zwart op wit zo: Zuiverheidsgraden van 99,7% tot 99,9%. Is dit dan zo veel onzuiverdere 0,1%? Nee, en ook word na de pekelopzuiging de harsen gespoeld met nogal wat water ( ook afhankelijk van type toestel) die dat klein beetje onzuiverheid wel meespoelen.

Het zijn vooral leveranciers van zout die dit item gebruiken om het aan woekerprijzen bij u thuis af te zetten. Ook anderen koppelen het zout aan gratis onderhoud . Meestal zijn dit de toestellen die dan ook veel zout verbruiken en het driedubbele vragen van de winkelprijs. Uw onderhoud krijg je gratis, de zoutlevering veelal 10 zakken aan 25 euro= 250 euro/jaar. Mooie verdienste.

Het Delta toestel verbruikt dan ook maximaal 1 zak zout /inwoner/jaar. Dit bij het hardste water en ook nog eens dat alles op leidingwater staat. Toch doen we als dienstverlening zoutleveringen over België: 12,5 euro/zak van 25kg en dit per 6 zakken. Vlug genoeg voor 2 jaar.

Bestel hier je zout.

Vragen of meer info? Aarzel niet om ons te contacteren.